Klart vatten!

Nu sitter vi här på vårat hotellrum på "Clearwater Inn", trötta, sega och allmänt sura!
Varför?, jag menar vi har ju alltid så kul dygnet runt? Kära läsare, här kommer dagens sanning:
1.När vi har dåligt väder skriver vi inte det, men sanningen är att det regnar minst varannan dag här!
2. När vi blir bestulna på saker skriver vi inte det! ,oftast...
men nu ska ni få höra den nakna sanningen från TRTG....
Till Clearwater kom vi för fyra dagar sedan. Efter besök hos ett antal olika hotell hamnade vi till slut på detta rum där vi alla sitter helt utslagna nu.
Nä nu ska vi inte göra er allt för deprimerande! Vår vistelse här har faktiskt inte varit så dålig som den låter.
I Clearwater har vi hunnit med följande:
1. Testat utelivet två kvällar och sammanlagt tre klubbar och en bar. Samtliga hade enorm potential; havsutsikt, stora, många barer och mycket folk. MEN HERREGUD, vad har de för musiksmak här? Tänk er att ha en 5-årig lillebror som precis har fått sitt första trumsett. Tänk sedan att han slår lite på måfå på detta. Försök dansa till detta! -nej då slickar jag hellre på en bit asfalt!
En av klubbarna hade en sådan här upphängd! Perfekt om man vill mäta hur långa killarna är...
Grillat är godast Marie?, -inte mixat?
För övrigt var det nytt för oss svenskar att man kör bil till uteställena och inte tar buss eller taxi. Vi hade tur att ha en egen privatchaufför dessa kvällar som tog sig hem, med bilen full, fast än att Ingrid dött (vår GPS) och övriga sov. Tack Martina!
2. Åkt ner till stranden. Parkerade bilen, för att sedan mötas av ösregn och enorma blixtrar. Vi bestämde oss för att åka hem. Bra idé eftersom det var sol hemma vid poolen!...
3. Ätit på restaurang där man satt ute över vattnet. Ganska exotiskt när man ser pelikaner och andra konstiga fåglar samtidigt som man njuter av en god pasta! Dock störigt när fulla restaurangbesökare börjar vada runt i vattnet och klämma på varandras rumpor!
4. Besökt IKEA för att äta Lunch (läs frukost)!
Vad åt vi? Ja vad äter alla riktiga svenskar? Vad lagar farmor och mormor bäst?
Rätt!! (ni som gissade spagetti och köttfärssås ska dö!) Köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt! MUMS!
På Ikea han vi även med...
Kamme såg sin största skräck i vitögat...
...det blev dessvärre en våldsam fight i Klippan-soffan...
...men tillslut upptäckte de båda att de hade fler likheter än olikheter! Slutet gott allting gott!
Vår vän Kalle var en aningen nedkyld!
5. Tvättat och torkat kläder!
Här torkade vi lite underkläder vi vår privata pool! Vilket för övrigt var till belåtenhet för våra mexikanska grannar!
6. Blivit bestulna på två bikinis! Marie och Martina har nu mera bra orsaker att köpa nya!
Vi har nu hunnit bli bestluna på : två bikinis, en flaska vin, en ansiktsrengöring, ett laptopfodral, en dataladdare samt en kamerasladd! Kanon! I New York, Washington och Clearwater finns det alltså en och en annan opålitlig person här och där, oväntat...

Imorgon åker vi vidare till Panama City. Där har vi tänkt att stanna ett par dagar. Så här lät precis våran diskussion om denna stad...
Kamme: Panama city stavar man det så?
Martina: Ja
Kamme: Jaha, vad gör man där då?
Marie: Joanna!!, vad gör man där? (man frågar alltid Joanna för hon är den av oss som läst en hel guidebok, två gånger!
(vaknar till) Joanna: Sola, bada och dricka Piná Colada! (dock inte något som stod med i guideboken, eller?)
Martina: Vadå, samma som vi gör på alla andra ställen?
Så där har ni det gott folk. Livet rullar på, även i staterna!
Nu får vi se vad Panama city har att erbjuda!
Smell you later Alligator / TRTG
GRATTIS ALLA VÅRA MAMMOR PÅ MORSDAG!!!!!

PS. Pga att vi är sex timmar efter här så är det fortfarande morsdag:) DS.

Key West!

Jaha, då är vi åter igen på resande fot. Denna gång har vi vackra Key West i ryggen…

Key West som för övrigt påminner väldigt mycket om den underbara staden Lund. Smågator, sidovägar, enkelriktat, kullersten och en jävla massa cyklister som försöker göra livet kasst för bilisterna. Största skillnaden är Lunds alla studenter, men med tanke på Key West’s alla homosexuella jämnar det nog ut sig!

Vi anlädde hit i måndags, och det första vi gjorde var i princip att slänga oss i poolen direkt. Vi visste alla vad kommande dag skulle innebära så vi hade en fin och lugn kväll…

Tidigt på tisdagsmorgon vaknade vi alla förväntansfulla eftersom vi dagen innan hade bokat biljetter till en ”äventyrs-katamaran”.  Vi blev väl bemötta ombord, och säkerhetsgenomgången var minns sagt intressant...

Det var den här killen som höll i genomgången. Jag har aldrig varit så fokuserad vid en någonsin!


Så här såg båten ut (denna bild är dock tagen från google).

Efter en timmes färd rakt ut Atlanten kom vi fram till världens tredje största barriärrev där vi skulle göra första aktiviteten, snorkling! Det var bara att ta på sig västen, snorklen och cyklopet och hoppa i. Eftersom vi alla är små sjöodjur kände vi oss bokstavligen som fiskarna i vattnet! Jag själv tror nog att det är något av det häftigaste jag någonsin har gjort. En timme hade vi på oss i vattnet, och herregud vad den gick snabbt, men framförallt vad man fick se mycket!

Små, stora, smala, tjocka, vita, svarta, och då pratar jag bara om människorna på båten!  Variationen i havet däremot var betydligt större! Den minsta jag såg var nog 3 cm lång och den största ung 150cm. Den stora såg ut lite som en tonfisk (möjligtvis en vithaj), men jag har absolut ingen aning  om vad någon var för en sort. Inga abborrar och laxar, det kan  i alla fall lova!!!  Tänk att simma i ett gigantiskt aquvarium med massa levande fiskar i regnbågens alla färger, ungefär så var det!

Så här snygga var vi innan dykningen!


Här intill båten. Besättningen kastade i bröd så man var mitt i ett stim med hundratals fiskar överallt! (Det kittlades!).

Efter denna underbara upplevelse lämna vi barriärrevet och Atlanten och gav oss istället in i Mexikanska golfen. Där väntade en mängd nya aktiviteter. Först ut var parachute gliding:

 

Martina och Joanna hänger för en gångs skull INTE i baren!!



Kamme och Marie blir aningen chockade när de rycks iväg!

Efter lite härligt häng i luften var det dags för något betydligt mer fartfyllt! -JETSKI!!! Vi delade upp oss i par

1.Joanna och Martina
2.Kamilla och Marie

Jetskin kunde man få upp i ca 60mph,  vi hade de som max uppe i 55mph. Kammes motto: HÖG FART OCH MYCKET SVÄNGAR!!, -Detta slutade dessvärre med att Kamilla och Marie efter ett tag flög av jetskin. Ingen skada skedd dock...bara gapskratt!(Förlåt Ellna, jag ska vara mer rädd om din dotter) Joanna och Martina däremot höll sig torra och fick som bonus se en sköldpadda ute i det blå!

Sist ut för dagen var; bus och lek!, med andra ord något vi är väldigt bra på!

Kamme gör ett grodhopp från Mexikanska golfens enda isberg, det ni!!

 

Rutschkanaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Plötsligt, innan man visste ordet av, hade sex timmar gått och det var dags att återigen bege sig mot hamnen. Kvällen var dock inte slut för våran del. Istället var det snabbt i hamn, för att snabbt bege sig hem, duscha snabbt, äta snabbt, för att slutligen snabbt bege sig tillbaka igen för att se den vackra solnedgången.

Det var riktigt vackert och för att citera Joanna "-ordet solnedgång har fått en helt annan betydelse nu".

 

Titanic 2 starring: Martina och Marie.

 


Efter en sån här heldag behöver jag väl inte ens förklara att vi var ganska trötta när vi kom hem!

 



 

Innan vi lämnade Key West ville vi först se USA's sydligaste punkt:

Tur Marie hade med sig ombyte i bilen!

Antar att fyra skåningar trivs i södraste söder?


Ernest Hemingway's hus. Han var skådespelare, eller hur var det nu igen?


Körningen hela vägen till Tampa och Clearwater är lite lång för bara en dags körning så i natt sover vi i Naples. På vägen hit stannade vi på en av Everglades många alligatorfarmar. Vi stannade på den som hade minst folk (minst turistbussar vill säga) och fick tillsammans med ett äldre par (för övrigt mycket roliga) en egen båt och en tour. Så ut åkte vi alla sex, med luftbåten och våra harpuner. Okej kanske inte harpuner, men det hade varit rätt fräckt!...

Det tog inte lång tid innan vi hittade första rackaren!

Nu ska ni få lite intressant fakta med:

Den här lilla alligatorn är ungefär 7-8 år. En alligator växer långsamt men stannar till skillnad från oss människor aldrig i växten, utan slutar helt enkelt växa den dagen de dör. (de kan bli upp till 110 år).


*raaaaaaaaaaaap*

En "liten" gräshoppa!

En cool "Alli" med moderiktig huvudbonad.

Kom inte och säg att vi INTE ser turisttiga ut!

Detta var allt för denna gång, imorgon beger vi oss åter igen mot nya äventyr!


OBS!OBS!OBS!

 

Kom igen nu läsare! Ungefär 50 unika läsare varje dag och 1-3 kommenterar! Detta tolereras inte! Så kom igen nu gott folk, sluta fega och BÖRJA skriv. Era kommentarer är vår "betalning" för våra inlägg.

ANNARS KOMMER DE HÄR LÄSKIGA FIGURERNA ATT JAGA ER!:




Bäst att vara på säkra sidan, eller hur?


/ TRTG


 


We're in Miami Beaaach!

Nu har vi varit i Miami bitch, förlåt beach, i fyra dagar. Staden där silikonbröst, flashiga bilar och dyra drinkar är lika förekommande som postkodlotteriet är bland pensionärer i Sverige. Vår vistelse här har varit underbar, och innan vi kom, såg vi fram emot fyra dagar med sol, bad och fest. Men ack vad det gick snett... (inte med festandet dock)

Ni vet när man åker på charterresa och man ser de klassiska engelskmännen med fotbollströjor?, alla har vi någon gång gått förbi dessa engelsktalande människor och hånskrattat lite och sagt: "fy fan vad de har bränt sig". Problemet är bara att det är vi som har varit dessa "engelskmän" denna resa. Aouch!! Första dagen vi var här gick vi ner till stranden bara ett stenkast här ifrån. Eftersom vi trots allt är någorlunda ordentliga tjejer, smörjde vi alla in oss med solskyddsfaktor ett flertal gånger. Dessvärre hade vi missbedömt solens styrka här, och insåg ganska snabbt när vi kom hem igen efter fem timmar, att 30 min i solen hade räckt. Men eftersom detta inte är en charterresa tog vi snabbt beslutet att hålla oss borta från den jävlans solen ett par dagar... Idag har vi dock åter igen tagit ett dopp i havet, fast denna gång med t-shirts över(precis som alla andra brända småbarn), för att inte göra för stor skada.

Här nedan kommer lite fräscha bilder från South beach, Miami!
Inte direkt en kalender man har i handväskan...
en fullpackad Gay-bar! (vi höll oss dock borta där ifrån)
utanför den legendarisk studion där "Miami Ink" spelas in. (till Kammes besvikelse var dock inte Ami hemma)
Ett busigt smygfoto inne i studion. Till vänster ser ni lite av Maries kaluffs (användes som kamoflauge för smygplåtningen) och längst inne ser ni den grymme Garver som är mitt i en "session" med en kund.
Marie stöter på Deco Walk's (vårt hostel) coolaste bartender!
Miami's stekigaste tvillingar chillar loss (hos the dentist??) i Lobbyn på hostlet!
vårt hostel, "Deco Walk" som ligger på självaste huvudgatan.
I mitten ser ni Victor (även kallad Alejandro) som står och steker (schteker) hamburgare till oss uppe på takterassen!
ett glädjeskutt av Joanna!
trillinghopp!
Miami's snyggaste kille; TORLEIF!! (Ford Escape)
South beach, Miami!
En vanlig syn i Fort Lauderdale.; Litet hus, men en ännu mindre båt!
Den bilden är egentligen helt meningslös. Eller nä, det är en jävligt söt hund! (tillägnad Marie, då detta var bilden hon var mest nöjd med under hela dagen).
Imorgon åker vi vidare mot Key West. Där ska vi försöka spendera två nätter innan vi åker vidare igen...
Så ja, PÅ ÅTERSEENDE!!
/ TRTG

Live ifrån paradiset

Sent igårkväll bestämde vi oss for att lämna Orlando som har varit vårat hem de senaste fyra dagarna.  Vi hade från början planerat en fem dagars visit där, men på grund av väder m.m. så bestämde vi oss för att fara iväg igen med våran alldeles egna Torleif!

Så vid tio-tiden imorse gav vi oss iväg med destination MIAMI!!
Och för er "lite äldre" så rekommenderar jag att ni hoppar över videon under, medans ni "lite yngre", sätt på videon och få lite sctheeeekig musik till inlägget!



Eftersom det är var första kväll här i Miami, så har vi inte några snygga bilder att visa än. Men angående stället vi har valt att bo på...
Allt vi behöver säga är följande; MAN SER HAVET FRÅN VÅRAT RUM!!!! (Miami Beach). En annan sak värd att nämna är att alla skyltdockor har silikonbröst här, konstigt! Ska bli spännande att se hur morgondagen blir!




När vi var i Orlando hann vi med följande

1. Besöka två outlets
2. Ha en heldag på Universal's Island of Adventure och åkt galet många roliga attraktioner!!
3. Ätit buffe (Till Pappa Lars: MAN FICK HUR MYCKET GLASS MAN VILLE ÄTA, SÅ JAG ÅT EN FOR DIG MED)
4. Invigt Torleif rejält, genom att köra fel X antal gånger!!
5. Köpt GPS. Hon heter Ingrid och uttalar alla gator HELT FEL. Vi väljer ändå att ha den på svenskt tal då det är måttligt underhållande.

Bilden säger allt..
Kamme är bra på att tämja vilddjur.
Tyvärr räckte inte hans superkrafter till för att charma oss:)
Scaryyy...
Not so scaryyy..(Dino är snäll)
Spyr efter Hulken !?( syns i bakgrunden)..eller tittar på fiskar?
Attraktionerna räckte inte för Kamilla så hon åkte på Joanna istället:)
Hoppsan....
...sa
Lite blöta efter en tur på floden:)
Mot nya äventyr!!
Hälsningar TRTG!!

Puuust!

Nu undrar ni varför jag pustar så?, Jo för det första är det så underbart varmt i Orlando där vi är nu, och för det andra så har vi igår lyckats lösa de tekniska problem som har uppstått de senaste dagarna.  Nu kan vi andas ut och få en mer njutningskänsla över tillvaron.
Behöver inte gå in exakt på detalj vad dessa problem har bestått av, men vi kan säga så mycket som att vi har personalen på CompUSA i Orlando att tacka för att de är lösta!
Här på bild har ni Freddy och Thomas som jobbar på CompUSA. Tack för hjälpen och för de många skratten!
(Thomas hoppas det är okej att vi lade in bilden fast än du har vittnes-skyddad)


Så vad har ni missat?
Den 13:e maj åkte vi Greyhound-buss ner till Washington DC. Det tog 5h, och för somliga (läs Marie och Martina) som sov hela tiden, gick resan som på räls. Kamilla och Joanna däremot, som efter en snabb tupplur fick den briljanta idén att äta lite för att fördriva tiden, ångrade sig dock 10min senare när de insåg att hela lunchen och efterrätten var slut. Typiskt!
Efter en behaglig åktur kom vi fram till slutstationen där vi tog en fin och dyr taxi till vårt hotell. Vi visste alla fyra att det var ett fint hotell vi skulle mötas av, men ack vad vi måste sett ut som en gäng småbarn på julafton... Herregud vad fint det var! Går inte beskriva egentligen, men vi kan säga så att de var välförtjänta av sina 3.5 stjärnor!
En kvällsbild på hotellet!
Lobbyn med galet dyra designmöbler! Vårat rum för övrigt var också mycket superbt!

Det tog inte lång tid från att vi kom till DC då vi  märkte att det var något annorlunda. För överallt sprang nämligen uniformsklädda män (och ett fåtal kvinnor) runt och såg allmänt nöjda ut med tillvaron. Vi kan kalla dem för poliser, för det var vad de var nämligen...
Vi hade alltså råkat pricka in vår vistelse i huvudstaden  med självaste POLISVECKAN i DC, inga sura miner där inte. Aldrig någonsin har jag sett så mycket poliser, de var överallt, och stundtals verkade det nästan som en skönhetstävling, där man tävlade om snyggast uniform och om vem som hade coolast siren på polisbilen!
Dessa fyra vann dessvärre inte någon tävling alls...

Just det...återigen till det "viktiga"! För vårt huvudsakliga syfte var inte att spana på poliser, även om det stundtals kände så, vi skulle ju turista, så ut i hettan fick vi bege oss...
...här Marie och Martina framför "vita huset", där ironiskt nog Obama bor!
...och här Joanna med en "jag-är-stark-poose" framför "Lincoln Memorial Center"...
...här Kamme och Joanna framför en fin fontän som är till minne av de döda soldater från 2:a världskriget...
Som vanligt när vi är i farten, så går ingen säker! -inte heller denna gång!
För Marie och Kamme begav sig iväg på utflykt och kom 30 min senare tillbaka med...
...ett 4L-vin för ungefär 100 svenska kronor! Detta slutade i sin tur med att vi senare på kvällen utanför en klubb, träffade ett trevligt gäng. Och ett, tu, tre, så var vi på lördagen bjudna på "fashion-show". Och eftersom vi inte är "dem som är dem" så tackade vi glatt Ja, och dök upp dagen efter på evenemanget.
Kamme, Martina och Marie framför ingången.
Efter alla stilsäkra modetips begav vi oss hungriga till vårt favoritställe, (vad hette det nu igen).
"V-tecknet" är alltid inne!

Efter en kort men händelsefull vistelse i DC, var det åter igen tid att packa väskan och bege sig vidare. Denna gången mot solskens-staten FLORIDA! När vi landade i Orlando hämtade vi ut får kära bil. Det är en Ford, den är vit, och ehh...den ser ut som en Jeep. Och kanske viktigast av allt, den heter TORLEIF!  Eller heter och heter, vi har döpt den till det.
Här är hon i egen hög person: JOANNA. (med lite assistans av Torleif såklart)

Från att varit riktiga "Bratpackers" och bott på lyxigt hotell, har vi nu äntligen landat på jorden och befinner och för tillfället i Orlando på "Motel6". Det är helt okej, luktar lite skunk, men det är smällar man får ta...
Och ni föräldrar som undrar om vi är sådana tjejer som kan hamna i lyxfällan på Tv3?
-här är listan som talar emot det...
1. Vi hämtar ut kuponghäften och utnyttjar dess rabatter på både Hotell och frukostbuféer!
2. Vi åker och storhandlar på Walmart (gigantiskt stort varuhus med allt), här hittade man till och med ett frukt och grönsaks sortiment! Fantastiskt!!
3. Vi nöjer oss aldrig med första bästa hotellet, utan vi tar verkligen reda på de bästa priserna genom att åka till flera!
Därför vill vi tacka våra päron för en bra ekonomisk uppfostran!
Kamillas: Lars och Gerd
Joannas: Sven och Caroline
Marie och Martinas (jodå de har samma): Leif och Ellna
Det var allt för denna gång! Men håll utkik, för snart kommer det ett par oidentifierade videos inspelade lite här och där...
/ TRTG

Glömde en sak!

Trots vår blygsamhet så måste vi ta tillfället i akt och klaga lite på våra kära läsare. Vi vet att ni är fler än vad ni utger er för att vara. Så dags att hosta upp spännande, roliga och kanske galna kommentarer. PRONTO!
Annars kommer dessa karaktärer hemsöka era drömmar.
This people gonna hunt you down!
Sedan kommer denna sabeltandade kaninen bita er i baken.
Sedan kommer denna krondraken att elda upp de som består utav er.
Detta är fullt allvar!
Dags att komma till känna vilka ni är!

En sista dag i NYC

Flitiga som vi fyra är så hade vi redan avklarat de sevärdigheter, som vi i förväg hade bestämt var intressanta i New York! Det resulterade i att vi faktiskt bestämde oss för att avsluta besöket med en lugn och avslappnad dag. Den började efter en välförtjänt sovmorgon med en powerwalk för de frivilliga längs New Yorks gator. När de var avklarat tog vi oss en runda på stan med målet att bli mätta. Efter några "block" av hungersnöd drogs vi in på ett matställe, en plats som vi nu refererar till himmelriket. Varför hade vi inte sett detta tidigare?Tänk er en stor buffé med allt gott du kan tänka dig. Kamilla och Joanna valde en utsökt sallad med kyckling och sushi vid sidan. Marie och Martina "was living on the edge" och provade lite asiatisk som även de var helnöjda med. Helnöjda är ett starkt adjektiv men det är ingenting av vad som väntade. Samtliga av oss hade även gått loss på fruktbuffen och det visa sig vara ett smart drag. Alla frukter smakade himmelskt och det rann i munnen. Det kom även ett och annat glädjeskrik. Vi alla var väldigt ense om att det var absolut den bästa frukten som glidit ner längs våra strupar. Karamell Kungen kan slänga sig i väggen!

Det kanske inte ser ut så men samtliga av dessa frukter smälte på tungan!
Efter lite avslappning och flumm på rummet var det dags för gänget att besöka himmelriket igen. Vi hade inte kunnat lämna NYC med ett leende annars. Vi plockade åt oss både så att det skulle räcka till kvällssnack och mums på bussen till Washington DC. (som förövrigt avgår 10.00 imorgon bitti)
Efter middagen blev det Starbucksbesök och förberedelser inför avresan imorgon.
Såhär skriver amerikanarna när man beställer en latte i namnet "Kalle Anka".
Som sagt, tidigt imorgon bär det av emot huvudstaden, så det är dags för John Blund.
Tills dess kan vi locka om otroligt kreativa videoklipp som tar plats på bloggen snart, kanske redan imorgon!
Må väl, för det gör vi!
hälsningar Roadtrip-gänget

The land of opportunities...

...ja, i alla fall var det de människor trodde när det mellan åren 1886- 1923 immigrerade 14 miljoner människor hit till USA. För att uppleva hela detta spektakel tog vi idag färjan ut till Ellis Island och the Statue of Liberty.
Det är med sanna mina ord en stor och stark kvinna som står där, lite som Xena, krigarprinsesan, som Tv3 visade så flitigt för några år sedan.
Vi ville med hela våra hjärtan enda upp till gudinnans krona, men dessvärre var dessa biljetter slutsålda tills mitten av augusti. Galet!
En låda packad med sillar. Eller i detta fallet en "flyktingbåt" packad med äkta turister!! (Manhattan i bakgrunden)
Tro det eller ej, men VI var de mest utklädda på hela ön!...
Där är HON! Vi fick dock inte komma upp längre än pedistalen, och det är en bit under fötterna.
Jag har försökt säga till dem, men Marie och Martina har någon dålig vana av att pilla i näsan!!
Och som vanligt...
...obligatoriska hoppbilder!
Pappa Lars undrade för övrigt hur Ground Zero ser ut i dagsläget, svårt att beskriva så se istället nedan!
Det ska, om jag inte minns fel bli två fontäner där de ursprungliga tornen stod, plus två ytterliga torn som kommer fungera som minnes monument. Men om byggnadsarbetarna fortsätter ta så långa lunchraster lär det dröja ett bra tag till!!
Nu är klockan snart 6, och döma av våra ögon, blir det en ganska lugn kväll!
TTYL! (talk to you later)
/ TRTG (the roadtrip gang)
OBS!



EN HÄLSNING TILL TORDA!(?) (Kammes jobb)
Kom inte och säg att detta inte var likt...
Hela Manhatta i mina händer, helt okej!
Tack för tröjan, jag har på mig den precis hela tiden, eftersom färgen passar till allt!!!(eller tar jag bara på mig den när specialla foton ska tas...)
Sköt om er! / Lådhopparen




Hej hå hemma i Sverige!

Nu är klockan 11.45 pm lokal tid. Samtliga utav mina medresenärer har lagt huvudet på kudden och välkomnat en god natts sömn. Inte konstigt att vi är trötta egentligen, dagarna här är aktiva och fulla med intryck. Vi måste även stoltsera med att väckarklockan inte har ringt senare än 08.30 de senaste fem dagarna. Det tar även på de tappraste. Det påverkar även mig själv men som en utsedd "för dagen bloggare" levererar jag självklart mitt bidrag till er våra kära läsare.
Så vad har vi gjort idag?
Klockan ringde tidigt och vi drog oss ner till hotellfrukosten, som enligt mig är under all kritik. Det hindrar dock inte gänget och vi smaskar i oss med glatt humör.
Efter frukosten var det dags att välja dagens klädsel, det är alltid lite klurigt för roadtrip-gänget...men självklart gör vi allt till en färgsprakande lek!
Efter lite posering framför kameran åkte vi tunnelbana mot Frihetsgudinnan, som skulle vara dagens huvudaktivitet.
"Meetpacking?"
När vi ställt oss i den oförklarligt långa kön till färjan (beräknad att dröja 1 h och 15 minuter) så meddelas det i högtalarna att biljetterna till att åka upp i själva Frihetsgudinnan var slut för dagen. Efter lite beröring i själen bestämde vi oss för att förboka biljetter till morgondagen istället och då köra hela rubbet med färja och fotografipanik.
Så detta var det vi såg av statyn idag:
Ser du den inte? Fokusera då på Kamillas hand.
Trots att dagen var tillägnad Frihetsgudinnan så var vi tvungna, eller så tvungna man kan vara på en semester, att använda oss utav plan B. Vi begav oss då mot Wall Street men på vägen dit stötte vi på det här odjuret som ni bland annat kan ha sett i filmen "Hitch". Såklart var vi trevliga och stanna en stund för att hänga lite med kändisen, dock var han lite stel.
Kamilla Marie och Martina socialiserar.
En annan ville inspektera djuret lite mer grundligt.
När vi väl kom fram till Wall Street var där ett nedrans håll igång, PRECIS så som vi vill ha det!
Här umgås systrarna Billing med vår nyfunna vän, som har fått sista och femte platsen i vår kommande hyrbil!
Efter att vi tagit en massa turistbilder gav vi oss vidare mot Ground Zero och sedan blev det lite shopping. Då började kistorna kurra så vi avnjöt en Subway i solen. Vi får nog våra egna och specialdesignade mackor där snart...
När vi var mätta drog vi oss emot en märkvärt fräsch tågstation i form utav Grand Central Station. Efter ett besök där skulle vi dra oss vidare till FN-huset och sedan Central Park där vi skulle avnjuta eftermiddagen i horisontellt läge.
Det var lite svårt att hitta men Marie löste det med helhjärtad inlevelse.
Fina flickor framför nästan lika fin utsikt.
Ungefär såhär bra har vi det!
Solen värmer.
Behagligt? Jadå!
När vindarna i CP blev lite väl svala drog vi oss hem emot Hotell Lotus och tog det lugnt för att bege oss till Little Italy senare på kvällen. Där skulle vi avsmaka en europeisk middag.
Utanför vårt hotell som ligger galet centralt.
Kvällens restaurangbesök var en riktig uppiggare och där avsmakade vi superb pasta,  exotiska efterrätter och drycker.
Martina och Kamilla
Joanna och Marie
Ja, på detta ställe var både maten och servitörerna till belåtenhet!
Smaskens!
Efter en höjdare till restaurangkväll tog vi taxi hem, i taxin var det självklart Allsång och skämt med chauffören som knappt ville släppa av oss.
Nej, nu kallar även kudden för mig. Godnatt! Eller godmorgon när ni läser detta till morgonkaffet!
Må väl!
Hälsningar Roadtip-gänget
(Joanna vid tangenterna)

Prioriteringar

Efter fyra dagar i NYC har vi insett att den här stan har minst sagt mycket att erbjuda. Vi har även förstått att vi vill se och uppleva allt. Detta hindrar oss dock inte för schemalagd vansinnighet, underhållning och en smula omogenhet.
.
Ska även tilläggas att vi fick klagomål efter denna magnifika film!!
Hälsningar från ett kallt NY idag...
/
TRTG

Bildtajm!

Yes, nu har vi haft turen att  kommit in på ett trådlöst nätverk på hotellet! Underbart! Så nu gott folk ska ni få se vad vi hunnit med på endast en dag i NY! (ps. vi har ganska ont i fötterna)
Vi har åkt massor av flygplan (detta är dock den med motorfel!!)
Landat i NY vid cirka 8 på kvällen, lokal tid. (För er ca: 02.00 på natten)
Turistat!, här framför "Iron flat building"...
...och här i Times Square...
... då tog det inte lång tid förens Kamme blev tagen på bar gärning...
...och Martina hittade en häst på gatan...
...efter att luktat på en häst behövde vi vila så vi tog en paus i Bryant Park..
...och det var rätt skönt i 25 graders värme...
...efter en kort paus bestämde vi oss för att åka upp i Empire State Building...(som vi för övrigt endast bor 200m från)
...utsikten var helt okej...
...en tvillingbild, Är den OK Ellna?...
Kamme och Joanna "försöker" se coola ut...
Förutom dessa härliga ställen ni precis har sett på bild var vi även på...
  • Rockefeller Center
  • Trump Tower
  • Radio City Music hall
  • Central Park
  • Broadway
  • Tiffany's
  • Chrystler building
  • Apple Store
Efter en sån här dag kan man inte vara något annat än nöjd och trött. Därför ska vi nu försöka få en god natts sömn. Vi bor väldigt bra, som tidigare nämt ca. 200m från Empire SB.
Utsikt från vårt hotell (Lotus Hotel) i morse. Pretty nice!!
Morgondagen är inte bestämd helt, vi ska istället se vad det är för väder och sedan bestämma utgången efter det. Ett måste denna vecka är dock en härlig picknick i Central Park!
Det var allt för oss för tillfället. Tusen tack för kommentarerna, det både värmer och får oss att skratta. Keep it up! (ALLA)
See you later ALLIGATOR!!
/
TRTG (the road trip gang)

Herregud!

MEd det ordet man man sammanfatta var forsta heldag i NY! Allt ar stort, folk overallt, men man kanner att man lite sa smaningom kommer in i storstadskanslan. Idag har vi som tidigare skrivit varit uppe i Empire State, och forutom det sett nastan allt man bor se nar man ar har.
Speciellt kul ar det vid overgansstallena , det ar inte samma regler som man har hemma. Har har rod gubbe ingen betydelse utan man gar nar man ser en lucka, farligt? JA!
Annars ar allt bra, 25 grader idag och sol! Imorgon kanske vi ska pa pickink i Central Park.
Vi har det lite svart med internet nu, samt lite propblem med var medforda dator. Forhoppningsvis kommer det in fin fina bilder de narmsta dagarna.
Ha det underbart!
Ps. Anette> Jag tog inte med alla skorna =) , och jag saknar er med, men mest fredagsfikan... haha. Eller, na! Mat finns overallt!
Sven: Tack for den fina kommentaren! Kanns skont att hora att ni har daligt vader!
/ The swedish roadtrip blog!
PS IGEN!...Leif och Ellna, kolla mailen, Billingarna har skrivit dar. HAJJE!

New York till fots

Hej alla

Idag har vi gatt runt i halva New York och varit uppe i Empire State Building!! Solen skiner och det ar 25 grder varmt..harligt:) For er som inte visste den har staden ar STOR! Ikvall ska vi leta upp en uteservering och bara ha det gott.

Internet ar dyrt pa hotellet sa det blir en snabbis.


Soliga halsningar ganget!

Vi kom till slut fram...

Halla alla svennar dar hemma! Nu sitter vi har pa hotellet. Precis varit och kakat och klockan ar 10.25 PM eller som ni sager 5 i halv 11 pa kvallen.

Resan hit gick kanske inte helt som forvantat...

I Amsterdam satt vi fast i 3 timmar pa flyget och i en gate. Forsta planet vi hade var enda ute pa korbanan, nar plotsligt ett meddelande hordes i hogtalaren. Hogra motorn hade gatt sonder. Efter en timmes vantan fick vi reda pa att det inte gick att laga och att vi innan tva timmar mojligtvis kunde lyfta med ett annat. Men vi gjorde det basta av sitruationen och knaprade i oss de kakor vi fick som trost och kollade pa TV.


Vi ska sova snart men vi vill bara saga att vi lever och mar bra!!

Hors snart!! KRAMar framn 5th avenue!!

Jag är full...

...PACKAD! Haha, gick ni på den lätta ?
Igår hade jag panik, jag drabbades av total hybris och fick ringa in experthjälp. Som tur är bor denna experthjälp bara en trappa ovanför mig. Så med en stabil manövrering och korta kommandon lyckades jag slutligen få en vad för till tillfället, kan kännas som en stabil packning.
"ja"
"nej"
"släng"
"vad fan är detta?"
"Kamme, du kan inte spara på allt"
Tapeten i bakgrunden är för övrigt HANDVÄVD sjögräsväv från 1974...hur många kan "skryta" med att de har sådan i sin lägenhet. Suck.
Imorgon, allt för tidigt, ska vi upp och fräscha till oss. Tillsammans åker vi sen, alla fyra tjejer (med assisterade Joanna's mamma, Caroline) till Kastrup. Exotic!!
Vi lyfter 10.50 lokal tid, och borde om jag inte minns fel, landa någon gång vid fyra snåret, amerikansk tid.
Mina förväntningar på dagen.
1. Jag vaknar och har en bra hårdag.
2. Resan till Kastrup går felfri...
3. Pölsemannen har dem godaste hotdogsen på flygplatsen.
4. Jag har ingen övervikt (på väskan)
5. Jag kommer genom tullen (får se till att lämna sprängladdningen i bilen innan alltså)
6. Det serveras varma bullar och god efterrätt på flyget.
7. Det visas en bra film. Helst "Polisskolan 4", som man ju aldrig har sett innan...
8. Vi hittar rätt gate i Amsterdam (helst innan avgång)
9. De släpper in mig i USA!
10. Obama ska stå där och ta emot mig med en skylt "Ms Joensson"...
Låter som en toppen dag, mest ser jag nog ändå i fram emot de varma bullarna, det är väl det närmsta man kommer "en fredags fika" denna vecka...
So long! (det är engelska och betyder ungefär HEJDÅ!)
/ Kamme

Pirr i magen...

Denna är till dig Soph ;)

Kommer sakna alla underbara vänner här hemma!

Vi ses i Augusti :)

The Twins

Livets guldkorn.





3 dagar kvar! Se upp Amerika!

RSS 2.0