7 Dagar...1 Vecka!

Resan med stort R är snart här.  Jag kan inte riktigt förstå att jag ska åka iväg i tre månader med tre underbara tjejer.  Minnena från denna resan kommer att finnas kvar i evighet.  Tror inte jag kommer att förstå vad vi håller på med förräns vi står på Kastrup med flygbiljetterna i handen J När jag  är gammal och gråhårig kommer jag ha mycket att berätta om denna resa.  Kanske inte alla smaskiga detaljer ;) men en hel  del roligheter. Allt från att rida i Texas till festa i Las Vegas.  Jag har ingen aning om vad USA kommer att erbjuda oss galna 88:or men jag vet i alla fall att med dessa underbara tjejer så kan det inte bli fel. 

Snart är vi där mina underbara vänner!

/  Marie


Joannas packning.

Anledningen till att jag inte "backpackar" finner ni nedan.



Detta är endast kläder och skor. Jag ligger illa till....

10 dagar kvar...

och tydligen har de förstått vi är på väg?


Packnings dags!!


Favoriter i repris!

Då är det snart dags att återvända till landet i väst! (var där med familjen för ett par år sen) Här kommer en lista på några ställen som jag inte har något emot att besöka igen och kanske några nya favoriter:)

 

Gamla godingar

 

1 New York, allt:) från shopping till utsikten från Empire State Building

2 Disney World, kanske ska krama Musse Pigg eller Kalle Anka den här gången!

3 Universal studios, säger bara en sak: Hulken.

4 Miami Beach, haha stranden så klart!!

5 Orlando, för all SHOPPING!!

5 Vita huset, som faktiskt är mycket mindre i verkligheten:)

6 Everglades, där man under hela åkturen antingen tror att man ska trilla i plurret eller ännu värre bli uppäten!!

Nya favoriter


1 Hollywood, kanske ska satsa på filmens värld?!

2 Las Vegas, hade tänkt att bli rik:)

3 Beverly Hills, ska köpa mitt drömhus!!

4 Texas? Har ingen aning om vad det har att erbjuda, men är väldigt nyfiken.

5 San Fransisco, har hört att det ska vara väldig fint där… något om en stor guldig bro?:)

6 Bada med delfiner kanske, då får man ju ha på sig våtdräkt, även pojkarna (MUMS)

 

Oavsett om jag hade rätt med de nya favoriterna så är jag helt övertygad om att efter tre månader så kommer alla att stämma in i min skönsång och sjunga ”If I could turn back time….”

 

//Martina


Mina bästa tjejer!

Just nu sitter fyra förväntansfulla tjejer i min soffa och tittar på Sexiest Man Alive och längtar oss bort till U S and A!

Killarna på tv:n eller rättare sagt männen gör det ju inte mindre trevligt att åka till deras hemland:)

Med nyinköpta bikinis kommer vi vara oslagbara!

Boys here we come! 

Inga vinterkläder denna gången:)

Inga vinterkläder denna gången:)

Med kameran runt halsen?

Nu börjar resan närma sig med stormsteg.
Det känns overkligt, och jag kommer förmodligen inte fatta det fullt ut, förens jag är där på hotellet i New York, sätter in nyckeln i dörren och springer in till bästa sängen och skriker: PAX!!! Nä, helt seriöst, jag fyller 22 till hösten, det skulle jag aldrig göra! Not!

I denna enorma stad, olik lilla Lund på alla sätt, kommer jag känna mig som en sann turist. Därför har jag valt ut den perfekta outfiten, för att detta även ska bli extra tydligt:

Hawaii-skjorta, beiga skjorts (som sitter alldeles för högt upp givetvis), trendig midjeväska (den var iaf det på 80-talet), och för att lägga grädden på moset; en kamera runt halsen. I min utstyrsel ska jag sedan se allt, som jag hitintills bara sett på Tv. Empire State buliding, Frihetsgudinnan och senare i DC, även Vita huset. Men förutom det stora antalet platser som man borde se, finns det även andra saker jag vill se, uppleva, eller bara höra talas om!

 Så här kommer Kammes top 7 på det!:

1. Det finns två saker jag hatar rejält! Det ena är matväg, i form av kapris!, och det andra är hajar. Därför vill jag utmana ödet rejält, och testa mina gränser, så jag har därför bestämt mig för att äta en hel burk med kapris i USA! SPÄNNANDE!, Nä där ljög jag… Men jag vill dock stöta på en haj, kanske inte på stan så där på måfå, men när jag är förberedd! Haj! Haj!, fy fasiken, bara ordet haj får mitt hjärta att slå, svetten att rinna och mina ord att svacka. Ja, ungefär som när man ser en riktigt snygg kille…

 

2. Starbucks! Detta fenomen som kan liknas vid vårt svenska ”Espresso house”, men ändå inte…Skillnaden är att Starbucks är så stort, och finns precis överallt. Så i sann Hollywood stil, likt kändisar som systrarna Ohlsen och Lindsey Lohan, ska jag sträva omrkring med en ”mochha-latte-frappino-cappere-shoootahejti” (var tog vanligt kaffe vägen?) i handen och känna mig allmänt cool.

 


3. Nästa på listan är att stå vid vägen och rikta en hårtork mot bilarna som kommer körande. Tanken är att jag ska se om de tror jag skjuter laser på dem, och om de då saktar ner. Dessvärre finns det en chans att någon tror att jag riktar en pistol på dem, och jag då istället blir skjuten på en "drive-by". Jaja, antar att det är smällar man får ta!








4. Amerikanare tror ofta (?) att de är i centrum, och att hela världen kretsar kring dem. Därför vill jag se hur en äkta amerikan reagerar när jag frågar "du, vem är president hos er?". När jag sedan får svaret, ska jag bli chockad över att de har en färgad president, samtidigt som jag antar att de har målat om "vita huset" nu till svart?! Resultatet?: Svenskar kan nog framstå som en aningen insnöade...

 

  Cool kille i solbrillor!


5. Vinna en miljon samt gifta mig i Las Vegas. Punkt slut.



6. Något som jag verkligen vill göra är att se en riktigt baseballmatch. Jag ska köpa hela outfiten och sen låtsas  att jag är det mest inbitna fanet där är. Får passa tungan, så jag inte plötsligt skriker: "HEJA LUNDAGÅRD!" eller något, då kanske jag får stryk. Tur man har sett cheerleadingfilmen "bring it on" ungefär 10876 gånger så man kan de bästa moovsen i alla fall, för bästa stämnings skull!!

 

7. Äta en 2 kg stek på restaurang. Om man klarar det, får man den gratis. Jag har dock sett en video med en stor man som lätt vägde 150kg. Han klara det inte. Så, nä, jag gör nog inte det nu, men jag får hitta någon annan som vill! 

På tal om stek (läs schtek), här är en stockholmare!


TTYL! (=talk to you later, har lärt mig det av min bästa kompis Paris Hilton)


 PS, snart 19 dagar kvar bara. Ds.

Kamme


20 dagar 480 timmar 28800 min och 1728000 sekunder!

Ja, så lång tid är det kvar till våra 3 månader i det förlovade landet. Men vem räknar?


Roadtrip.blogg.se lanserar nu en läsartävling!

Nu våra trogna läsare NU händer det saker. Det är idag 22 dagar kvar till avresa och det tänkte vi fira med att lansera en tävling. En liten rolig grej för er som måste sitta hemma i regnet när vi dansar runt en hemmagjord midsommarstång på okänd destination.

Tävlingen heter "Tipset!" och går ut på att ni, våra läsare ska tipsa oss om olika upplevelser i USA. Det kan vara sådant ni upplevt själva, eller sådant ni "bara" har hört talas om. Det ska INTE vara livshotande och det ska INTE tömma vår resekassa. De är dem enda två kraven. Det handlar inte heller om att bara vara intressant, utan även låta lockande. Det är nämligen inte helt säkert att vi nappar på sjöns alla beten. Pris utlovas!


The roadtrip-gang


Planering är halva nöjet

Fyra tjejer, fyra viljor, dags att avfyra raketerna!

Biljetterna var sedan länge bokade och planerna hade cirkulerat ytligt fram och tillbaka. Så en kväll i slutet av feburari var det dags för oss fyra att sätta oss ner och diskutera vårt framtida äventyr.
Vi var faktiskt skrämmande överens, alla fyra berättade vad de ville uppleva och vilka olika förväntningar som fanns på resan.
Personligen hoppas och tror jag att resan kommer innehålla en hel del äventyr, allt ifrån hästridning i Texas till enarmade banditer i Las Vegas. Visst, p.g.a praktiska skäl har vi självklart planerat en del i förtid. Det känns som en nödvändighet om vi ska hinna med allt på bara(?) 88 dagar. Trots detta så kommer äventyret handla om att njuta och leva i nuet . Fånga dagen. Jag tror att  det till och med kommer vara en viss njutning att köra igenom en stekhet öken på en ofantligt rak väg. Det kommer troligtvis vara en njutning att bo på ett (lagligt men kanske olagligt ofräscht) motell.  Det kommer definitivt att vara en njutning att dricka en kall öl med solnedgången som utsikt. Ja, ALLT kommer vara underbart och ALLT kommer vara en del av vår resa.
Som jag Joanna, har äran att uppleva med de tre som göra allt här i livet komplett. Kamilla Jönsson, Marie och Martina Billing. De tre vännerna och jag.

Så nu kommer våra reseplaner att äntligen bli officiella för allmänheten. Jag ska nu redogöra vår preliminära rutt genom bild, text och ljud. (Eller i allafall text och en bild!) Jag vill inte sätta ribban för högt såhär tidigt in i våra memorarer.


(kamme har copyright på denna)

Avresa: Tidigt på morgonen den 6 maj kommer det att stå 4 nervösa tjejer på Kastrups flygplats. Föräldrar kommer stå för ett ordentligt avsked och sedan bär det av till New York (via Amsterdam) som är vår första destination.

I New York stannar vi i en vecka. Där ska vi se sådant vi har sett på TV ( d.v.s  på SATC), få ont i fötterna och leva storstadsliv. Det finns även önskemål om baseball och hockeymatcher.

Efter att vi räknat Starbucks i NYC tar vi bussen till huvudstaden Washington DC. Där stannar vi i två dagar och är flitiga med lite museumbesök, kulturlektioner och historieföreläsningar. Vi planerar även att hänga lite med vår vän Barack. Han är numera tillagd på Facebook.

När vi inte längre orkar hänga med Obis (så han kallas av sina vänner) så drar vi vidare, med flyg till de lite varmare breddgraderna. Närmare bestämt Orlando. Där väntar värme och vår förmodligen ypperliga hyrbil på att bli uthämtad. I Orlando finns en hel del turistfällor och vi ska testa ALLA, MINST en gång!

När vi har spenderat halva resekassan på outlets och nöjesfält i Orlando drar vi vidare längs Floridas östkust. Här väntas det relaxing i West palm Beach, Fort Lauderdale och självklart i metropolen Miami! Vi kommer även besöka Palm Beach, där det är utlovat befolkad surfingstrand och "vinn din vikt i öl" tävlingar. (om man ska följa min guidebok, vilket jag tror att vi kommer göra slaviskt under resans gång). Det verkar ju vara garanterad trivsel i denna stad i allafall.

Efter att vi spanat in surfkillar kommer bilen gå vidare mot Key West. Vägen dit sägs vara lång men en enda upplevelse! Bron som ligger ansluten till massa småöar ska tydligen vara helt makalös att åka på. När vi kommer fram till Key West så blir det kultur, nöje och kanske lite chill hemma i Hemingways gamla crib.
Efter en tids häng där drar vi vidare mot Floridas västkust. Där ska vi besöka ställe som Fort Myers, Tampa och Panama City.

Efter sol och bad i förmodligen, underbara Florida, så drar vi vidare mot den djupa, oj så djupa södern. Första stora stoppet är New Orleans, där ska vi lyssna på mysig jazz och hänga med tufft folk på Oxford Street.

När vi har hängt med trubadurer i kulturella NO är det dags för oss att dra vidare igen. Om vi ligger bra till i tiden bilar vi upp en sväng till Memphis för att kolla om Elvis lever. Det är viktigt!

När vi har hängt i Graceland och rabblat Mississippi i sömnen drar vi  oss ner igen. Första stoppet är Dallas, den staden behöver nog inga extra adjektiv. Efter Dallas fortsätter vi ner i den absolut djupaste södern, mot Houston och där efter San Antonio.

När vi är trötta på friterat drar vi vidare igenom New Mexico och Arizona för att komma till Nevada, där vi planerar att vara runt den 27-28 juni. Innan Las Vegas ska vi även ha hunnit att se Hoover Dam och de magnifika GRAND CANYON.

I Las Vegas ska vi njuta lite extra och har därför bokat 5 nätter på Luxor Hotell. (Det är OK med avundsjuka). "What happens in Vegas stays in Vegas!" Ett uttryck som INTE kommer gälla mellan oss och våra bloggläsare!

Efter att vi har skrikit "VEGAS BABY" längs gatorna drar vi vidare till San Diego. Här kommer det förmodligen erbjudas en vistelse lik en charterresa. Här solar vi, hoppar i vågorna och förhoppningsvis får vi återse surfkillarna som vi saknat sen "Floridatiden"!


Efter myset i San Diego drar vi upp mot LA. Här ska vi göra Hollywood instabilt. Göra allt vad som krävs för att vara en riktigt fullbordad turist. Gå med kamera på magen, fotografera "Absolutvodka-stjärnan" och ständigt vara på kändisjakt.

Vi planerar att vara i California i ungefär en månad, så det kommer hinnas med en hel del. Jag tror vi kommer hänga runt i flera delar av staten och uppleva det ena efter det andra. Även en liten week-end till Hawaii ligger på önskelistan. ALOHA på det!

Månaden i California kommer vi att avsluta i San Francisco därifrån tar vi även flyget hem. (känns lite avlägset). I SF kan man uppleva brantar backar, kultur och Fishermans Wharf.  Jag har även blivit tipsat om ett boende, MED HAVSUTSIKT. Hotell Alcatraz eller något sånt var namnet. Vet någon som har bott där hur många stjärnor det kan vara? Det verkar fängslande vackert!

Det var allt från oss denna gång!

Vid tangentbordet: Joanna



ÄNTLIGEN ÄR DEN HÄR...

bloggen ni alla har väntat på, ROADTRIP.BLOGG.SE!!

Här kommer fyra glada tjejer skriva om deras hittintills livs längsta resa som under tre månader ska gå av stapeln i staterna ak.a., Amerika!

Bloggen har redan funnits under en längre tid, men det är inte för ens nu den blir publik för er. Här kommer ni kunna följa vår resa genom ord, bilder och kanske en och en annan video. HIGHTECH!, inte som den "gamla goda tiden", när man använde block och penna inte!!

Den 6:e maj sitter vi hur som helst på flyget alla fyra, förväntansfulla, med destination New York. Så vad ni än gör, missa inte vår resa genom det GIGANTISKA landet US AND A!

Vi skriver och NI svarar genom en söt/rolig/finurlig/glad eller tilll och med hatande-kommentar! Ert val, vårt skratt!

För tillfället är 30 dagar kvar till avresa, men ni kan redan nu följa våra  sista förberedelser och händelser innan avspark!

Så oavsett vem Ni är, eller var ni kommer ifrån, så är ni Hjärtligt välkomna!!

/ Kamilla, Joanna, Marie & Martina



RSS 2.0