Planering är halva nöjet

Fyra tjejer, fyra viljor, dags att avfyra raketerna!

Biljetterna var sedan länge bokade och planerna hade cirkulerat ytligt fram och tillbaka. Så en kväll i slutet av feburari var det dags för oss fyra att sätta oss ner och diskutera vårt framtida äventyr.
Vi var faktiskt skrämmande överens, alla fyra berättade vad de ville uppleva och vilka olika förväntningar som fanns på resan.
Personligen hoppas och tror jag att resan kommer innehålla en hel del äventyr, allt ifrån hästridning i Texas till enarmade banditer i Las Vegas. Visst, p.g.a praktiska skäl har vi självklart planerat en del i förtid. Det känns som en nödvändighet om vi ska hinna med allt på bara(?) 88 dagar. Trots detta så kommer äventyret handla om att njuta och leva i nuet . Fånga dagen. Jag tror att  det till och med kommer vara en viss njutning att köra igenom en stekhet öken på en ofantligt rak väg. Det kommer troligtvis vara en njutning att bo på ett (lagligt men kanske olagligt ofräscht) motell.  Det kommer definitivt att vara en njutning att dricka en kall öl med solnedgången som utsikt. Ja, ALLT kommer vara underbart och ALLT kommer vara en del av vår resa.
Som jag Joanna, har äran att uppleva med de tre som göra allt här i livet komplett. Kamilla Jönsson, Marie och Martina Billing. De tre vännerna och jag.

Så nu kommer våra reseplaner att äntligen bli officiella för allmänheten. Jag ska nu redogöra vår preliminära rutt genom bild, text och ljud. (Eller i allafall text och en bild!) Jag vill inte sätta ribban för högt såhär tidigt in i våra memorarer.


(kamme har copyright på denna)

Avresa: Tidigt på morgonen den 6 maj kommer det att stå 4 nervösa tjejer på Kastrups flygplats. Föräldrar kommer stå för ett ordentligt avsked och sedan bär det av till New York (via Amsterdam) som är vår första destination.

I New York stannar vi i en vecka. Där ska vi se sådant vi har sett på TV ( d.v.s  på SATC), få ont i fötterna och leva storstadsliv. Det finns även önskemål om baseball och hockeymatcher.

Efter att vi räknat Starbucks i NYC tar vi bussen till huvudstaden Washington DC. Där stannar vi i två dagar och är flitiga med lite museumbesök, kulturlektioner och historieföreläsningar. Vi planerar även att hänga lite med vår vän Barack. Han är numera tillagd på Facebook.

När vi inte längre orkar hänga med Obis (så han kallas av sina vänner) så drar vi vidare, med flyg till de lite varmare breddgraderna. Närmare bestämt Orlando. Där väntar värme och vår förmodligen ypperliga hyrbil på att bli uthämtad. I Orlando finns en hel del turistfällor och vi ska testa ALLA, MINST en gång!

När vi har spenderat halva resekassan på outlets och nöjesfält i Orlando drar vi vidare längs Floridas östkust. Här väntas det relaxing i West palm Beach, Fort Lauderdale och självklart i metropolen Miami! Vi kommer även besöka Palm Beach, där det är utlovat befolkad surfingstrand och "vinn din vikt i öl" tävlingar. (om man ska följa min guidebok, vilket jag tror att vi kommer göra slaviskt under resans gång). Det verkar ju vara garanterad trivsel i denna stad i allafall.

Efter att vi spanat in surfkillar kommer bilen gå vidare mot Key West. Vägen dit sägs vara lång men en enda upplevelse! Bron som ligger ansluten till massa småöar ska tydligen vara helt makalös att åka på. När vi kommer fram till Key West så blir det kultur, nöje och kanske lite chill hemma i Hemingways gamla crib.
Efter en tids häng där drar vi vidare mot Floridas västkust. Där ska vi besöka ställe som Fort Myers, Tampa och Panama City.

Efter sol och bad i förmodligen, underbara Florida, så drar vi vidare mot den djupa, oj så djupa södern. Första stora stoppet är New Orleans, där ska vi lyssna på mysig jazz och hänga med tufft folk på Oxford Street.

När vi har hängt med trubadurer i kulturella NO är det dags för oss att dra vidare igen. Om vi ligger bra till i tiden bilar vi upp en sväng till Memphis för att kolla om Elvis lever. Det är viktigt!

När vi har hängt i Graceland och rabblat Mississippi i sömnen drar vi  oss ner igen. Första stoppet är Dallas, den staden behöver nog inga extra adjektiv. Efter Dallas fortsätter vi ner i den absolut djupaste södern, mot Houston och där efter San Antonio.

När vi är trötta på friterat drar vi vidare igenom New Mexico och Arizona för att komma till Nevada, där vi planerar att vara runt den 27-28 juni. Innan Las Vegas ska vi även ha hunnit att se Hoover Dam och de magnifika GRAND CANYON.

I Las Vegas ska vi njuta lite extra och har därför bokat 5 nätter på Luxor Hotell. (Det är OK med avundsjuka). "What happens in Vegas stays in Vegas!" Ett uttryck som INTE kommer gälla mellan oss och våra bloggläsare!

Efter att vi har skrikit "VEGAS BABY" längs gatorna drar vi vidare till San Diego. Här kommer det förmodligen erbjudas en vistelse lik en charterresa. Här solar vi, hoppar i vågorna och förhoppningsvis får vi återse surfkillarna som vi saknat sen "Floridatiden"!


Efter myset i San Diego drar vi upp mot LA. Här ska vi göra Hollywood instabilt. Göra allt vad som krävs för att vara en riktigt fullbordad turist. Gå med kamera på magen, fotografera "Absolutvodka-stjärnan" och ständigt vara på kändisjakt.

Vi planerar att vara i California i ungefär en månad, så det kommer hinnas med en hel del. Jag tror vi kommer hänga runt i flera delar av staten och uppleva det ena efter det andra. Även en liten week-end till Hawaii ligger på önskelistan. ALOHA på det!

Månaden i California kommer vi att avsluta i San Francisco därifrån tar vi även flyget hem. (känns lite avlägset). I SF kan man uppleva brantar backar, kultur och Fishermans Wharf.  Jag har även blivit tipsat om ett boende, MED HAVSUTSIKT. Hotell Alcatraz eller något sånt var namnet. Vet någon som har bott där hur många stjärnor det kan vara? Det verkar fängslande vackert!

Det var allt från oss denna gång!

Vid tangentbordet: Joanna



Kommentarer
Postat av: Kamme

Haha, bra jobb Joanna!! Ja, det där med Alcatraz låter trevligt, kanske ska vi boka det redan nu om det är så fängslande som alla säger!!?



Puss i dush! 27!

2010-04-08 @ 09:04:56
URL: http://roadtrip.blogg.se/
Postat av: Mischa!

Det låter underbart tjejer! Jag är riktigt avundsjuk!

Puss, Merisa

2010-04-08 @ 10:45:07
URL: http://aboutmischa.blogg.se/
Postat av: Joanna

Rättelse: gatan i New Orlens heter bourbon street! INTE Oxford street! Over and out!

2010-04-08 @ 18:52:57
Postat av: En av få Räihä

FABOLOUS! om man hade sån framförhållning här i livet. det kommer rocka. alla lycka till er alla!

2010-04-08 @ 23:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0