The California dream

Efter Vegas syndade hetta var det dags för oss tjejer att dra vidare emot California. Trots att vi stortrivdes i ”Sin City” så längtade vi enormt efter lite svalare kust klimat och stranden såklart!

Första stoppet var San Diego som vi alla har hört så mycket bra om.  När vi anlände på eftermiddagen var första uppgiften (som på många andra ställe) att hitta tak över huvudet för de kommande nätterna och mat att mätta magarna med. Inga större reflektioner gjordes och fyra trötta tjejer somnade in fint tidigt på kvällen.

Andra dagen i San Diego var planerad att ägnas vid poolen, dock svek vädret oss och det var kallt och ruggigt. Vad gör Roadtrip-gänget då? Jo, ägnar tiden åt förberendade inköp inför morgondagen och inväntar solens genombrott och vid 14 tiden var himmeln molnfri.

I motellets underbara jacuzzi stötte vi sedan på ett riktigt järngäng som bestod av ett gäng partyglada ”rednecks”. Tre stycken par och deras barn var i San Diego för att fira fjärde juli tillsammans. De var verkligen trevligt, roliga och livsnjutande på 30+.

Dagen avslutades sedan med lite mys och skoj inne på motellrummet för att kunna ladda optimalt inför den stora dagen. FJÄRDE JULI!

Tyvärr blev vi ännu en gång besvikna på vädret när vi öppnade upp gardinerna på morgonen, men vi viker oss inte för något och picknickkorgen var packad så vi begav oss välklädda till San Diegos strand. Närmare bestämt Ocean Beach. Finurligt namn va?

I brist på nakna manskroppar (p.g.a vädret) så hade vi en mysig läs- och vilostund.

Väl utrustade för en heldag på stranden för att smälta in på bästa sätt. Dock hade vi då inte insett att folk hade bosatt sig på stranden mitt i natten för att få vad man kallar " a good spot!". Där var olika läger där folk hade byggt upp partytält och tagit med "stora trädgårds grillen".

Kamme "atleten" fördrev tid på sitt sätt.

Men fick kokurans...

och bestämde sig för att ligga lite sked med Tina istället...

"Up-to-date" tvillingarna läste sedan skallvertidningar

Sjusovaren Joanna spenderade timmar på SITT bästa sätt...

Efter vilostuden bestämde vi oss för att spela en Volleybollmatch och blev snabbt varvade av ett glatt gäng som ville bli visade hur sporten går till i Sverige, självklart ställe vi upp.

Efter denna insats var det dags att tända grillen och grilla lite smarriga korvar...

Proviant:

·         En engångsgrill

·         Havsbris

·         Kol

·         En tändare från Pressbyrån

·         En rutinerad scout

·         Två rutinerade trädgårdsgrillare

·         En statist

·         Korvbröd

·         Korv

·         Diverse tillbehör


Uppgift: TILLAGA FÖDA!


Uppdraget slutar med att en ung amerikansk man går fram och frågar om vi vill låna hans proffsiga minigrill som han hade perfekt korvglöd på. Vi nappade på betet och vår egen engångsgrill fick ligga och vila i sanden i väntan på rutin.

Efter korvgrillningen var det dags för fyrverkerier och Martina fick en av resans roligaste frågor från en amerikansk tonårstjej. (tonårstjej på 27 år)

(Roligaste frågan är FORTFARANDE en försäljare i Orlando ”Is it long to drive from Sweden  to get here?”)

Dum amerikanska ”Have you guys seen fireworks before?”

Förvånad Martina“Do you mean like EVER?”

Amerikansk tjej igen“Mhhhhhm!”

En upprörd Martina svarar med ett sympatiskratt.

Sedan var det dags för buller och bång! Medans de stora och patriotisktfärgade fyrverkerierna smällde högt kunde man höra amerikanarna (ännu högre!) sjunga nationalsången. När smällandet var över hördes glädjeskrik som "GOOD BLESS AMERICA!" De lever verkligen upp till alla förväntningarna de där amerikafolket.

Efter en stunds patriotiska gester så var det dags för något vi tidigt blivit varnade för.

MARSHMELLOWSKRIG!

Tror ni att ”marshmellowskrig”  är ett krig med marshmellows, har ni HELT RÄTT!

Folk i alla åldrar och storlekar och marschmellows i alla åldrar och storlekar var inblandade och det bokstavligen haglade stora fluffiga godisar. Vissa kastade lite försiktigt små ”bakmarschmellows” medans andra lite mer rutinerade var utrustade med slangbella och ammunition för att skapa ett helt bollhav.

Traditionen var intressant och ett stycke galen men vi måste erkänna, man dras med i det. Det är ju trots allt viktigt med traditioner i detta land och som immigrant hänger man ( i detta fall) villigt på!

Strax efter krigets slutetapp ålande vi oss till bilen för att åka hem trötta och smått illaluktande utav alla grillar som hade osat under dagen.

När vi kom hem så var ”rednecksen” från Arizona i drickartagen och vi var inte sena att göra dem sällskap med lite skratt och sedan cirka en timmes ”photoshoot”. Alla vuxna, alla barn och fyra trötta svenskor posade glatt i nattens mörker. Enormt underhållande!

Efter en god nattsömn var det dags att bege sig upp längs Californias kust, närmare bestämt LA! Efter lite rundkörning så bestämde vi oss tillslut att bosätta oss i Long Beach där stranden var LÅNG, konstigt va? Här samarbetade inte riktigt vädret och de tre kommande dagarna blev till att spendera i tre olika shoppingcenter.  Vi älskade det! Vi avgudade det! Vi är tjejer!

En av kvällarna avnjöt vi en härlig restaurangmiddag, denna gången på ett mysigt italienskt hak. Där vi alla gick ifrån VÄLDIGT mätta!

Mitt i shoppingruset hann vi även med att möta upp våra Lundapågar som vi inte sett sen Vegas (5 dagar sen typ!). De hade varit på vattenland hela dagen och var hungriga som djur . Vi intruduerade dem för Wendy’s (vår favorit matkedja här) och sju lyckliga svenskar lämnade sedan restaurangen för lite häng på vårt rum.

Fjärde dagen (fredag) var shoppingbena trötta och trots fortsatt molnighet begav vi oss till stranden för en lunchmacka, Volleyboll spel och span. Nöjda med situationen.

Lördagen var en rolig, mysig och effektiv dag. Vi hade varit inne på lite webbsidor och kollat upp olika hostel i Venice Beach så vi begav oss på en liten ”hostelsightseeing”.  Efter en del olika ställe och intryck bestämde vi oss för ett lagom fräscht hostel några kilometer från stranden och dit flyttar vi den 19 juli. På Hostel California som stället heter träffade vi på en allvarlig receptionist som sedan skulle visa sig vara en skön lirare med go inställning. Han fick snabbt smeknamnet ”Stoneface!” Vi tror att de tio dagarna där kommer vara roliga och innehållsrika!

Men innan vi flyttar dit kommer vi att bo en vecka på ett motell i centrala Hollywood. Och när roadtripgänget säger centrala då menar vi verkligen CENTRALA.  Vi menar då ett stenkast ifrån ”Walk of fame!” så ska de vara!

Vi firade boendeletandet med att kolla in lite Volleybollkillar som spelade en turnering som vi hade blivit tipsade om vid frukost bordet.

På lördagskvällen blev det utgång och alla var laddade för en helkväll. En helkväll som slutade i en arg motellgranne och årets sämsta lögn! That’s how WE do it!

Scenario:

Plats: På ett fint motell i Long Beach, CA

Tid: Räcker det med någon gång natten mellan lördag och söndag?

Utförande: Roadtrip-gänget kommer hem glada och livliga efter en helkväll på stan. Dansar rundor och håller (tydligen) liv. En granne knackar argt på dörren och Joanna öppnar vänligt och piggt (lögn nr: 1). Tanten förklarar att hon inte kan sova och att det är mitt i natten.

Dialog:

Oidentifierbar tant: "What are you guys doing its (bla bla bla) in the morning, I cant sleep!"

Identifierad blondin: "What do you mean, thats strange...we where all a sleep...."(lögn nr:2)

Fortfarande oidentifierbar tant: "OH NO, you where not...!"

Försöker man spexa till det lite under nattaid och vad händer...?

Vi har väl aldrig kunnat varit högljudda...?!?!

Idag (söndag) firade vi riktigt semester och återvände till stranden för att återigen kolla på lite ”volleyboll”.  När det började hetta lite för mycket och parkeringen gick ut så stack vi och köpte utsökt sushi som skulle ätas till middag men innan middagen avnjöt vi eftermiddagens sista timmar vid vår härliga pool. Sedan var det dags att äta och kvällens underhållning var en av de bra filmerna som visades på rummets TV.

Just det!  Vi har hållt er lite på spänn gällande våra grillkunskaper. Vi kan meddela att  Kamme fick blodad tand och pirrande scoutkänslor och tog tillfället i akt att grilla oss andra riktigt goda burgare på en trevlig  strand med grillförbud. Den följande kvällen avnjöts i en park nära där vi bor och vi alla hjälptes åt att göra en underbart god kyckligsallad med alla viktiga tillbehör!

Grillat är godast! (och ibland även olagligt!)

Kamme imponerade!

Cheeese!

Martina myser

Joanna grillar lite försiktigt räkan Arne.

Nu är det nattadags för oss och då säger vi.

Good night Long beach!

GOOOOD MORNING HOLLYWOOD!



Kommentarer
Postat av: Mamma Caroline

Svensk nationaldagsfirande bör nog inte nämnas mer i er närvaro. Vad duktiga ni är på att fixa och laga mat! Kram till er ALLA! Mamma Caroline

2010-07-12 @ 13:44:10
Postat av: Gyllarp86

Hello dudettes!!

Shit va ni är händiga! Varför har ni inte sagt det innan?? Nu jävlar ska era kunskaper utnyttjas när ni kommer hem! ;).. Och då menar jag inte bara i ett Marshmellow-krig! Här hemma är det riktigt jävla varmt asså.. Döör av värmeslag, men det har inte hindrat mig från att gå till gymmet :p.. Oh yes.. jag är fortfarande duktig :)!!



Massa Pussah till er alla!!!

2010-07-12 @ 22:09:56
Postat av: PillanLillan ♥

Hej Darlings! Så kul att se lite bilder på er, det dämpar abstinenser för en liten stund (vi snackar sekunder nu). Här hemma är det jobb och sommarmys på hög nivå. Värmen är enorm och ligger typ på 30 grader varje dag. Nästa vecka är det Åhus och jag är lite ledig, ser jag fram emot. Snart kommer ni hem, gud vad jag saknar er tjejer! PUSSSS ♥

2010-07-15 @ 00:32:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0