Slutet i Venice...

Nu är vi i San Francisco efter tio härliga dagar i Venice och nedräkningen för hemresa på måndag (landar tisdag svensk tid) är verkligen i full gång. Sen vi hördes sist har vi haft full rulle, och självkart hunnit med en massa galna saker!

Bland annat har vi hyrt cyklar en dag och tagit oss hela vägen till Manhattan Beach. Cykelfärden innebar mycket skratt och en och en annan lång blick på de barbröstade killarna som spelade volleyboll på stranden. Här finns gott om sådana.


"Nästan" Lundabor.
I alla fall en lundabo...
Temat met jeansshorts och vitt på överkroppen var faktiskt inte bestämt i förväg.

 

Venice Beach

Manhattan Beach!

När vi inte har vardagsmotionerat har vi istället ägnat oss åt lite allmänt hostelmingel där vi bor. Med vår trevliga och svenska framåtanda, tog det inte lång tid innan vi fann nya vänner i både personal och gäster på vårt boende. En man som vi aldrig kommer glömma är vår allas lilla Kevin. Kevin, eller ”Stone face” som vi kallar honom arbetar som skådespelare i LA och han har sett efter oss hela vår vistelse i Venice. K-dog (som vi också kallade honom) kom med den intelligenta idén att vi skulle laga mat till varandra. I utbyte mot traditionella svenska köttbullar den ena dagen, skulle vi få Pasta Bolognese en annan. En bra ”deal” tyckte vi.  Och oj, oj , oj vad bra det blev. Våra himmagjorda köttbullar blev succé och på hostlet kunde vi se många avundsjuka blickar på vårt matbord.

Ni ser själva resultatet här nedan:


Svensk husmanskost är den bästa!

Ordentligt med sås ska det vara!

Kevin förklarar hur EXTREMT GOD vår mat var...

 

För några dagar sedan hade vi även nöjet att besöka världskända ”Six Flags, Magic Mountain” och testa på deras utbud på karuseller. Eller karuseller och karuseller, nu pratar vi faktiskt om HELgalna berg-och-dalbanor!! Vi hade enormt kul denna dag, och vi åkte alla från nöjesfältet glada , belåtna och lite halvt groggy efter en hel dag med looper.

Six flags är kända för sina galna konstruktioner och vi var alla överrens om att vi aldrig någon annanstans har testat så bra åkturer. Fast det är kanske inte så konstigt att det var så lyckat, när de faktiskt har både världens snabbaste och bästa dalbana i en och samma park.


Det är ofta disco i Sven-Ingvar.
Kolla in lutningen på ena "backen".

Tjejerna framför världens bästa berg-och-dalbana, X2! (1 ½ h's kö)

Billingarna hade alltid så satans bråttom mellan varje attraktion...
Alla attraktioner hade väldigt manliga och macho namn som Terminator, Ninja, Superman och Batman. Ja, egentligen samma namn som föreslogs när Familjen Jönssons katt skulle döpas! (det blev dock en Majsan till slut)
När det är lång kö, hittar vi alltid andra sätt att underhålla oss på. Här på bild, Marie som blondin! (Med lite assistans av Kamillas hår vill säga).
Med ett sådant stort nöjesfält som vi var på, är det lätt att gå vilse. En annan som ofta är lite "lost" eller vilsen är som synes Kamme...
Joanna varade inte länge i tävlingen "äta-och-inte-slicka-sig-runt-munnen-leken".
APORT!
-duuuuuktig Tina!
DENNA VAR GÄÄLET ROLIG!
När blir man för gammal för karuseller?
Colossus! Detta var den enda attraktionen man över huuuvud taget hade chansen att filma i!
Sanna karusellåkare åker inte hem förrens det har blivit mörkt!

Som svenska flickor i staterna har vi ofta upptäckt att vi blir ANINGEN särbehandlade. Inget undantag var det när vi var på LA Dodgers. På basebollmatchen träffade vi nämligen två underbara människor, Doreen och Brian. De jobbar båda två på ”Paramount Pictures” i Hollywood där man spelar in allt från tv-serier till musivideos och film. Vi fick den angenäma tillfälligheten att komma dit gratis på en alldeles egen VIP-tur. Bara idioter hade tackat nej till det…, vi gick alltså aldrig dig. Skämt och sido...

Så vid elva tiden i onsdags, dök vi upp som planerat vid vaktburen på PP. Väl framme vid buren fick vi alla visa ID och förklara varför vi var där.  Som tack för detta fick vi underbart vackra ”biljetter” som vi så glatt och stolt stoppade ner i väskan.
Fem minuter senare dök våra kära kompisar upp i en stor golfbil och hämtade upp oss. Efter ett kort toastopp åkte vi vidare in i PP för en guidad tur. Vi fick se alla uppbygda kulisser och även höra historierna bakom dem, och det var riktigt fräckt att åka runt i ”staden” och verkligen se hur äkta allting såg ut.
Eftersom vi är VIP-svenskar fick vi även turen att titta in i en del byggen och scener. Bland annat var vi inne i studion där ”Dr. Phil” spelas in, och hade det inte varit för att musikalserien Glee spelades in i samma stund, hade vi även fått en rundtur där. Våra duktiga  guider kunde istället fixa så att vi kunde besöka en scen som höll på att byggas för att kunna användas i seriens senare avsnitt.
Efter två timmars åkande var turen över, och det var minnst sagt fyra nöjda svenska tjejer som åkte hem från ”Paramount Pictures”.

Entrén
Våra sjukt snygga entrébiljetter!

 

 

Här i "New York", där för övrigt artisten Pink's video "So What" spelades in!
Om några veckor ska här finnas en ny scen som ska användas av Glee.

Det gällde att vara koncentrerad under genomgångarna!
Om ni kollar noga, kan man skymta "Hollywood-skylten" i bakgrunden! (i alla fall ett O och ett D...)
Joooodå!
Mer stad!
Så här ser insidan på husen ut!
En annan "tour" , dock en mycket sämre!
Man har ju suttit i publiken...
PÅ DR.PHIL!!!
Om du någon gång skulle behöva detta?
Statister i form av poliser på rast! (HAHA, och ja, de äter munkar!)
Byggare på rast!
Världens bästa Doreen och Brian!


Tack sälla Brian och Doreen för att ni var så trevliga och tog er tiden att visa oss runt på Paramount Pictures!! Vi är enormt tacksamma och kommer prata om denna upplevelsen länge framöver. GO DODGERS!!!

 

 



Tack även till alla trevliga människor vi har mött på Hostel California. -Ni vet vilka ni är!

Utsidan på vårt 10-dagars boende!
Soffan ute, som passar utmärkt för en eftermiddagslur!
"Det mesta har du haft i kö...."  (Citat från Kvarteret skatan).
Tina-Fina i vardagsrummet! (Tyska chefen Klaus hade valt att lägga mycket pengar på TV:n)
Vårt 6-manna rum!
...och slutligen vår fina balkong!

 

 


Nu har vi bara EN heldag kvar i San Francisco imorgon, och den kommer avnjutas med lite till turistande, plus med en hel del packande av väskor!

Vi hörs snart igen, och för en gångs skull jag även skriva att vi SES!
/ TRTG

BONUS VIDEO!
Denna spelades in vid Hoover Dam när vi var på väg till Las Vegas!

 


Kommentarer
Postat av: Gyllarp

Yey! Ni sjörövare på andra sidan havet är snart på rövastråt hemmåt och det gillas skarpt!!! Sitter och planerar er hemkomst ;)! Här hemma har vi också attraktioner ska ni veta :P. Har ni sett skåne har ni sett världen ;)!!! Vi kanske får ta en helg att utforska skåne helt enkelt ;)!!! Vad har US and A som inte vi har liksom? Game on! :p



see you soon!!!

Pussah

2010-08-01 @ 13:55:20
Postat av: Mamma Caroline

Mycket snygg dans vid Hoover Damm men jag blev lite åksjuk av att se på Colossus videon. Kramar till er ALLA! Mamma Caroline

2010-08-02 @ 15:36:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0